"La victòria d'Aliot ha estat clara", així ho reconeix el president Carles Puigdemont. El partit d'extrema dreta ha guanyat les eleccions municipals a Perpinyà amb el 54% dels vots. Enrere ha quedat el candidat per qui apostava Puigdemont, Jean-Marc Pujol. El seu partit, l'UPM, ha perdut l'alcaldia que governava des de l'any 2009 i ha confirmat els pronòstics que ja donaven guanyador Louis Aliot en la primera volta del mes de març.

El partit de Le Pen pren força de cara a les presidencials franceses conquerint una ciutat de més de 120.000 habitants: "La ciutat de Perpinyà sera governada per l'extrema dreta francesa, inspiradora de les extremes dretes europees. El meu reconeixement a tantes persones del nord que han treballat per evitar-ho. No ha estat possible", ha admès Puigdemont.

Davant dels resultats, Puigdemont considera "més necessari que mai" no limitar-se a destacar tan sols la victòria de Reagrupament Nacional i fa una crida "als mitjans catalans del sud" per posar l'interès, també, en d'altres qüestions: "De Perpinyà i de la Catalunya Nord ens interessen moltes coses que ens afecten i compartim". Així doncs, demana que el discurs de l'extrema dreta no sigui l'únic tema destacat.

El president Puigdemont havia demanat el vot per Pujol a qui lligava amb la representativitat de "les llibertats democràtiques i el republicanisme català". El passat 29 de febrer va ser rebut amb tots els honors pel govern de Pujol. El Consell per la República té una delegació a la Catalunya Nord, que va ser l'encarrega de l'organització de la concentració.

Jean-Marc Pujol Puigdemont Perpinyà ACN