El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha demanat el vot per a l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, a la segona volta de les eleccions municipals, que se celebrarà aquest diumenge. Puigdemont ha fet aquest pas també davant el fet que Pujol competirà contra el candidat ultra del Rassemblement National, Louis Aliot.

Puigdemont ha escrit una carta formalitzant el suport, després de l'excel·lent rebuda institucional que va fer Pujol al Consell per la República el 29 de febrer. "Perquè després de les eleccions municipals del 28 de juny Perpinyà continuï sent un referent comú de llibertat i democràcia, tant al nord com al sud, us demano que diumenge dipositeu el vostre vot per la millor persona que encarna aquests principis: Jean-Marc Pujol", ha indicat el president als perpinyanesos.

"Per Catalunya, Perpinyà ha de continuar sent el que sempre ha estat al llarg dels segles XX i XXI; és a dir, la gran capital de les llibertats democràtiques i del republicanisme català. I és que sovint és bo recordar que durant les èpoques de les dictadures militars espanyoles de Primo de Rivera i de Francisco Franco o durant la repressió posterior als Fets d'Octubre del 1934, en plena República, Perpinyà va acollir milers d'exiliats catalans que anhelaven viure en llibertat com a únic camí per construir una Catalunya lliure i democràtica. En aquest sentit, cal reconèixer a Perpinyà i a tota la Catalunya Nord que al llarg del segle XX s'hagi erigit en terra d'acollida per algunes de les grans figures del catalanisme com Pompeu Fabra i Pau Casals", ha indicat.

"Reconeixem la Catalunya Nord com a plataforma democràtica per a les aspiracions de llibertat del poble català, una realitat que s'ha evidenciat novament en els darrers mesos després de desfermar-se, en ple segle XXI, noves onades d'atacs contra Catalunya, contra els seus valors democràtics i contra el seu republicanisme. Quan les institucions catalanes del sud han perillat, les institucions nord-catalanes s'han tornat a solidaritzar amb nosaltres, com sempre heu fet, perquè Catalunya pugui tenir veu i força a nivell internacional. Així va ser l'acollida rebuda el passat 29 de febrer a Perpinyà quan l'esperit democràtic català va projectar-se de nou al món gràcies a una mobilització multitudinària que donava veu, lliurement, sense cap mena de censura, a les aspiracions legítimes del poble de Catalunya", ha afegit.

El Consell per la República té una delegació a la Catalunya Nord, que és la que va organitzar la concentració del passat mes de febrer.