El president Carles Puigdemont ha intervingut també en la cloenda de l'assemblea del PDeCAT per subratllar el suport de la formació a la Crida Nacional per la República. "El que representa el Partit Demòcrata no podia amagar el cap ni arronsar les espatlles. Heu fet una gran feina", ha assegurat en una intervenció que ha acabat reclamant lleialtat a les decisions adoptades.

Puigdemont, la intervenció del qual no s'ha conegut fins al darrer moment, ha admès les dificultats d'aquest procés. "Res no és senzill, ja ho sabem, però en les dificultats ens hem anat fent més forts, més resistents i més determinats. Aquells que ens donaven per liquidats ara han hagut de confessar que ens han de reconquerir, que és una manera indissimulada d'admetre que no ens han pogut conquerir", ha subratllat.

Les paraules de Puigdemont han arribat a l'assemblea després que des de divendres els dirigents més propers al president han protagonitzat un pols amb la coordinadora general, Marta Pascal, que s'ha tancat amb una nova direcció de la qual la fins ara màxima responsable no formarà part. La forma com s'ha de concretar el suport del PDeCAT a la Crida Nacional era un dels elements de la confrontació.

"Molta gent demana als responsables polítics que actuem amb la màxima unitat política, els espais ideològics han de continuar existint i s'han d'expressar i de defensar, però hem de fer també de la defensa col·lectiva de Catalunya una prioritat. Per això la resposta positiva de tots vosaltres a la crida de Jordi Sànchez, el president Torra i jo mateix va en la línia del que tota aquesta gent ens està demanant", ha afirmat.

El president ha destacat que "una de les grans contribucions que ha fet CDC, i ara el PDeCAT, és prendre decisions determinants per al progrés del país". "Sempre hem fet el que tocava. El full de serveis és incomparable. Hem fet, i aquests dies també, el que tocava i el que molta gent esperava", ha assegurat.

Puigdemont, que ha ironitzat sobre el fet que aquells que pretenien que Catalunya fos només un "afer domèstic" han hagut d'admetre que Europa en parla "i se sorprèn per la pervivença del llegat franquista", ha anunciat que els dies vinents tornarà a Bèlgica.

Abans d'acabar la intervenció ha desitjat sort a la nova direcció del PDeCAT i ha agraït la feina feta per l'equip de Pascal i ella mateixa perquè el partit funcionés i anés superant tota mena d'adversitats". "Sé que no ha estat fàcil, gens. Però d'aquí en sortim tots plegats amb un mandat molt clar per part de tots els associats. Moltíssimes gràcies. Siguem-hi lleials", ha reclamat.