Poc després que el líder del PP, Pablo Casado, es comprometés a portar el president a l'exili, Carles Puigdemont, davant del Suprem, el líder independentista ha penjat a través del seu compte d'Instagram una fotografia passejant per l'Alguer amb els eurodiputats Clara Ponsatí i Toni Comín, i l'advocat Gonzalo Boye.

Amb l'etiqueta #NoSurrender i #CatalanRepublic, Puigdemont ha acompanyat la imatge explicant: "De nou a Sardenya i molt ben acompanyat. Demà la batalla de Sàsser", afegeix.

Puigdemont no ha fet cap referència al polític popular i la seva promesa a la plaça de braus de València de detenir-lo "encara que hagi de viatjar fins al darrer racó d'Europa", però les paraules de Casado no han passat desapercebudes.

Passejant per l'Alguer

El líder independentista ha aterrat abans de les 9 d'aquest matí a l'Alguer, procedent de Brussel·les i acompanyat de Comín. Ponsatí ja era a Sardenya. Al migdia els tres eurodiputats i l'advocat Gonzalo Boye, junt amb la resta de persones que acompanyen el president han dinat a un restaurant del centre històric de la ciutat. Aquest és el moment a què corresponen les imatges, mentre passejaven per la ciutat en sortir del dinar. 

Puigdemont Ponsatí

Puigdemont i Ponsatí comprant a una parada davant del port de l'Alguer / ElNacional

Comín i Ponsatí, sobre els quals hi ha també una euroordre del jutge Pablo Llarena, no han tingut cap problema per entrar a Sardenya perquè les autoritats italianes, després de la posada en llibertat de Puigdemont, ja van aplicar un flag a la petició d'extradició, la qual cosa vol dir que si entren a Itàlia no se'ls detindrà i només s'identificarà el parador o domicili.

Vista a porta tancada

La vista a la Cort d'Apel·lació de Sàsser serà demà al matí a les 11 hores. És a porta tancada i Puigdemont hi compareixerà acompanyat de Boye i del seu advocat italià, Agostinangelo Marras.

També viatjaran a Sardenya la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró. En nom de Junts acudirà també el secretari general, Jordi Sànchez; el president del grup parlamentari, Albert Batet; la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras i el vicepresident de Junts, Josep Rius. 

Els republicans estaran representats també per Meritxell Serret, actualment portaveu adjunta del grup parlamentari, però que va ser a l'exili fins que va tornar el passat mes de març, i l'exconseller Chakir El Homrani.

Puigdemont monòlit Espriu / ElNacional

Puigdemont davant del monòlit en homenatge a Espriu amb versos de Per una suite algueresa / ElNacional

A les portes del tribunal, però, no només hi haurà delegacions independentistes. També Vox ha anunciat la seva presència demà a Sàsser.

 

A la imatge principal, Carles Puigdemont, passenjant per l'Alguer amb Clara Ponsatí, Gonzalo Boye i Toni Comín