El president en funcions de Catalunya, Carles Puigdemont, participarà, per videoconferència, a una jornada de debat sobre la situació política a Catalunya a Montpeller el proper dimarts, 9 de gener a les 18.30. Presencialment, hi intervindran també Mireia Boya (CUP), Ana Surra (ERC) i David Grosclaude (Partit Occità). 

El debat l'organitza el Col·lectiu per la Llibertat, la Democràcia i la Solidaritat junt amb la Catalunya de Montpeller (CDR). Ho ha anunciat Jornalet, la Gaseta Occitana d'Informacions, via Twitter:

Francis Viguié, membre del CDR, explica al diari La Marsellaise que "vistos els lligams passats i presents que tenim amb Catalunya, és important que es desenvolupi una solidaritat, particularment de les qüestions que toquen a la democràcia i al dret dels pobles a decidir, que és un dret fonamental". 

El diari La Marsellaise explica que arran de la repressió policial de l'1 d'octubre, es van crear a França molts comitès de suport a la causa catalana. A Montpeller, el comitè de llibertat, democràcia i solidaritat amb Catalunya és un d'ells. Un dels actes que ha dut a terme va ser el 2 de desembre, que va convidar els montpellerins, en el marc d'una reunió a la Place de la Comédie, a manifestar-se per exigir l'alliberament dels presos polítics reclamant que "tota aplicació política democràtica ha de ser escoltada sense que els seus defensors ser humiliat" .

És per aquesta raó que s'organitza aquest debat que involucra, recordem, Mireia Boya, Ana Surra i, per videoconferència, Carles Puigdemont, actual president en funcions. Dina Puigdesens, una altra membre del col·lectiu, respon que el seu objectiu és "informar i sensibilitzar els francesos, donar un espai de paraula als partits independentistes demòcrates i crear un debat entre els responsables polítics catalans i francesos".