El president, Carles Puigdemont, ha ironitzat que el PP ha fet arribar l'Operació Diàleg a Europa gràcies a la crida que ha impulsat a boicotejar l’acte del Govern de la Generalitat demà a Brussel·les per explicar el procés. L'acte el protagonitzaran el president junt amb el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva.

En conèixer la convocatòria, l'eurodiputat i portaveu del PP al Parlament europeu, Esteban González Pons, ha fet arribar un mail als eurodiputats cridant-los a boicotejar l'acte. Puigdemont ha fet pública la seva opinió a través d’un tuit.

Per la seva banda, el nou president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, del Partit Popular Europeu, ha convocat una trobada amb tots els ambaixadors acreditats a Brussel·les per demà a la mateixa hora en què està programat l'acte del Govern.

Reacció "histèrica"

Aquest migdia, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha descrit la reacció dels populars com "la típica d'aquells que menystenen la democràcia". "Que qualsevol persona es pugui adreçar dins del Parlament Europeu als que el vulguin escoltar, no hauria de ser motiu de crítica ni menyspreu", ha reblat.

A la tarda, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat que la reacció dels membres i eurodiputats del PP ha estat "ridícula" i "histèrica". "Si fos insignificant i no despertés el més mínim interès, no crec que hi hagués tota aquesta gesticulació del Govern i del PP", ha assegurat Munté, a qui li consta que seran molts els assistents a la cita.