Els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, preparen una oficina europarlamentària al barri del Born de Barcelona, segons han anunciat a través d’una piulada de Junts i Lliures per Europa després que ahir ho va avançar Nius.

Serà un local a peu de carrer, al qual s'hi podrà adreçar qualsevol ciutadà. “L’oficina serà oberta al públic i de tant en tant hi farem actes connectant-nos des de Brussel·les i Estrasburg”, han explicat a la piulada.

Captura de Pantalla 2021 09 29 a les 16.06.19

Puigdemont disposa actualment a Barcelona de l'oficina pròpia dels expresidents, als quals el Govern facilita un despatx i un equip de persones de suport per a les seves activitats. L'oficina del president Puigdemont està ubicada al Palau Centelles i el seu director és Josep Lluís Alay, objecte també d'una intensa persecució judicial.

L’oficina parlamentaria que ha anunciat que obrirà al barri del Born, prop del Fossar de les Moreres, formarà part de l'activitat al Parlament Europeu i tindrà el suport de l'Eurocambra. Es traca d'una dinàmica habitual a la dinàmica política anglosaxona i la intenció és facilitar el contacte directe amb els electors.

Puigdemont no ha amagat mai la voluntat que la seva presència al Parlament Europeu es converteixi en un altaveu per explicar el procés independentista a Europa i al món i denunciar la repressió.

Amb aquesta iniciativa, a més, impulsarà també el contacte amb la societat catalana i amb els seus votants, i ho fa a través d'una oficina instal·lada a un lloc emblemàtic de la ciutat.

L'anunci es fa públic cins dies després que la seva detenció a l'Alguer situés de nou Puigdemont a la primera línia informativa i cinc dies abans que torni a Sardenya per comparèixer davant de la jutgessa de la Cort d'Apel·lació de Sàsser que va decidir deixar-lo en llibertat i sense mesures en considerar que l'euroordre del jutge Pablo Llarena no està activa.

 

A la imatge principal, els eurodiputats Toni Comín, Carles Puigdemont i Clara Ponsatí durant una roda de premsa a l'Eurocambra / Efe