L’oficina dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí obre les portes avui dilluns a Barcelona al carrer Bonaire, número 2, a tocar de la plaça de les Olles. L’objectiu de l’oficina és acostar-se als electors malgrat trobar-se a l’exili. “Nosaltres vivim a l’exili, però no podem permetre que la repressió ens impedeixi acostar-nos i escoltar els nostres conciutadans”, expliquen en un fil a Twitter.

D’aquesta manera els tres eurodiputats de Junts i Lliures per Europa segueixen la tradició de molts diputats del Parlament Europeu que tenen una oficina d’atenció als electors, cosa que permet el contacte constant entre el polític i el ciutadà. Puigdemont, Comín i Ponsatí expliquen que obren l’oficina per estar més a prop dels ciutadans, “però sobretot l'obrim per seguir lluitant per aconseguir el projecte polític que ens va dur a l'exili: un Estat català independent i exemplar dins la família europea en la defensa dels drets fonamentals”.

Contradicció dins la UE

“És una gran contradicció que nosaltres, com a eurodiputats, tinguem el finançament i la capacitat per obrir una oficina al nostre país, però en canvi no la puguem visitar lliurement”, denuncien Puigdemont, Comín i Ponsatí en la presentació de l’oficina, on recorden que 26 dels 27 països de la Unió Europea reconeixen els seus drets polítics. Tots menys Espanya.

Així asseguren que és gràcies al fet que “el dret europeu preval sobre l’espanyol”, com va quedar demostrat a la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) del 19 de desembre del 2019, que poden obrir l’oficina.

Oficina Puigdemont Barcelona JUnts i LLiures per EuropaL'entrada a l'oficina / Junts i Lliures per Europa

 

L’oficina estarà oberta de dilluns a divendres i recollirà les propostes, idees, queixes i inquietuds “sobre el funcionament de la política europea o del nostre país”, expliquen. “Sempre intentarem donar una resposta”, afegeixen.

Denunciar la violació de directives

Així, asseguren que l’estat espanyol “viola desenes de directives i normes europees cada any” perjudicant entitats, empreses i ciutadans catalans. “Denunciar-ho i pressionar les institucions europees reforça la reivindicació de l'estat català i alhora la nostra vocació fermament europeista”, sentencien.

L’oficina també acollirà actes en petit format en connexió amb Brussel·les i trobades telemàtiques amb Puigdemont, Comín i Ponsatí. Igualment es retransmetran els actes que organitzin els eurodiputats al Parlament Europeu.

TUIT Puigdemont oficina Madrid

La publicació aquest dilluns de Carles Puigdemont a Instagram

Carles Puigdemont s'ha felicitat aquest matí de l'obertura de l'oficina a les xarxes socials. "Europa es defensa des de la bombolla de Brussel·les, però sobretot s'ha de defensar a peu de carrer. Espanya ho intenta tot per impedir o dificultar la nostra feina com a representants dels europeus; nosaltres lluitem amb totes les eines. Per això rodem el món i tornem al Born", ha afirmat. 

Proveïdors catalans

Pel que fa als proveïdors, Junts i Lliures per Europa han aplicat el principi de consum estratègic i tots són empreses catalanes. “Creiem que tots i cadascun de nosaltres som agents del canvi, de sobirania, de transformació. El camí a la independència també és un camí de desconnexió dels grans poders econòmics de l'estat espanyol. Debilitar-los és enfortir-nos.” En aquest sentit, fan una crida a les institucions a actuar de la mateixa manera.

 

Imatge principal, l'oficina de Puigdemont, Comín i Ponsatí a la plaça de les Olles / Junts i Lliures per Europa