El candidat de Junts per Catalunya a les eleccions a la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest dilluns que s'ha obert un canal de WhatsApp davant l'amenaça de tancament de Telegram a Espanya. A través d'aquesta plataforma ha convidat els seus seguidors a seguir-lo a través de WhatsApp per seguir totes les informacions relacionades amb ell i la campanya electoral de cara als comicis del 12 de maig. En menys de 30 minuts, gairebé 2.000 persones ja han seguit Puigdemont en aquest nou canal. 

La decisió de Puigdemont es produeix després que el jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, donés tres hores a les operadores de telecomunicacions per suspendre l'accés a Telegram. El magistrat va ordenar divendres el tancament de l'aplicació de forma cautelar arran d'una denúncia presentada per Mediaset, Atresmedia i Movistar Plus per incompliment dels drets d'autor. Segons la interlocutòria, el temps començarà a córrer tres hores després "de la recepció de la comunicació judicial". Malgrat que semblava imminent, aquest diumenge, les operadores de telecomunicacions encara no havien rebut el comunicat judicial de l'Audiència Nacional per suspendre l'accés a Telegram. Tot apunta que durant aquesta setmana començarà a córrer el termini que ha marcat el magistrat Pedraz. 

La campanya de Puigdemont per al 12-M

L'estratègia de comunicació de Carles Puigdemont de cara a la campanya de les eleccions del 12-M és absoluta. L'endemà d'anunciar oficialment des d'Elna que serà el candidat de Junts per tornar a ser el president de la Generalitat, va anunciar que ha obert una pàgina web, a través de la qual demana ajuda a la ciutadania, amb voluntariat, donacions i un projecte de micromecenatge, per "fer possible el camí del retorn". "El camí del retorn el farem junts. Entra a la web 'carlespuigdemont.cat' i ajuda’ns a fer-ho possible!", va apuntar el líder de facto i candidat de Junts a través d'un missatge al seu compte de X. 

La pàgina web ofereix diferents formes de col·laborar amb la campanya per al 12-M, amb donacions i microcrèdits que redirigeixen a la pàgina web de Junts, un espai per fer-se apoderat i un per col·laborar com a voluntari durant la campanya; també redirigint a la web de Junts. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic