El president Carles Puigdemont no sortirà de Bèlgica malgrat la retirada de les euroordres contra ell i els consellers que són a Bèlgica, segons l'advocat belga que assumeix la seva defensa, Paul Bekaert. "Puigdemont no abandonarà Bèlgica després de la retirada de l'ordre de detenció europea. Només ha estat retirada una ordre d'arrest de les tres (en referència a l'europea)", ha dit l'advocat al diari El Echo.

El lletrat de Puigdemont ha exposat aquest matí que no havia rebut encara una "notificació oficial" de la retirada de les euroordres. "No tenim cap decisió oficial, no hem vist cap notificació. Mentre no tinguem aquests documents, no reaccionarem", ha assegurat. 

La decisió de Llarena

Aquest matí, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha retirat l'euroordre de detenció contra el president i els quatre consellers a Bèlgica, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. El jutge també ha retirat l'ordre internacional de detenció. La decisió és transcendental i inèdita: no s'havia produït mai abans que un jutge anul·li una ordre de detenció un cop dictada.

D'aquesta manera, es compleix l'estratègia de la justícia belga i el que pretenia és que el president i els consellers vinguin a Espanya, citar-los a declarar i aplicar les mesures cautelars que cregui oportunes, entre les quals hi ha la presó.