Puigdemont ha dit de Casals que "ha contribuït decisivament a canviar la història" / EFE "No seríem aquí i no hi seríem d'aquesta manera sense l'esforç sovint discret de persones com la Muriel", ha dit Carles Puigdemont. En una breu compareixença al Palau de la Generalitat que ha durat poc més de tres minuts, el president ha destacat de la Muriel Casals haver estat "un referent ètic a seguir", "una lluitadora per la democràcia, defensora dels drets de les persones, compromesa amb la llengua i la cultura, de la pau i la llibertat". "Ens deixa sense una de les veus que han contribuït decisivament a canviar la història recent d'aquest país", ha afegit Puigdemont. A més, ha parlat sobre el "paper fonamental" que la Muriel Casals havia de fer a la Comissió del Procés Constituent i ha fet una crida a "completar el somni que tanta gent com la Muriel ha fet lluminós i possible".

Mas: "La millor de nosaltres"

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha definit Casals com una dona "intel·ligent, ferma i noble", que "va representar millor que ningú l'esperit de mobilització d'aquest país". Mas, en la línia del que ha dit Puigdemont, ha sostingut a Catalunya Ràdio que "el millor homenatge que li podem fer és seguir les seves petjades".

Forcadell: "Una gran pèrdua per al país"

L'expresidenta de l'ANC ha dit de Muriel Casals que "la recordarem com una dona extraordinària, per mi és una mestra i una amiga".

Diputats de Junts pel Sí

CUP: "Militant per una Catalunya lliure"

En un comunicat sobre la mort de Casals, la CUP lamenta perdre "una dona compromesa amb la llengua i els Països Catalans", una "militant per una Catalunya lliure i justa" i ha sentenciat que "el millor homenatge" és "la victòria".

CSQP: "Sabia respectar"

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha expressat en diverses ocasions als periodistes que amb la Muriel Casals l'unia un passat especial. Amb motiu de la mort de l'exdirigent d'Òmnium Cultural, en dóna una pinzellada al seu bloc: diu que se li desperta el somriure en "recordar la creació a començaments dels anys vuitanta de la Fundació d'Estudis i Debats Comunistes". Altres reaccions de l'entorn d'Iniciativa i Catalunya Sí que es Pot han estat:

El PP català se suma al condol

El PSC recorda la trajectòria de Casals

El PSC ha recordat que la trajectòria política de Casals venia de lluny, primer com a membre del PSUC i posteriorment d'ICV abans de recalar a les files de la candidatura independentista.

C's també mostra la seva solidaritat

Iglesias: "Que la terra et sigui lleu"

Sánchez se suma a les condolències

... i també el Barça

Foto de portada: Minut de silenci per la mort de Casals a Plaça Sant Jaume. De Laura Arias