El ministre d'Educació i portaveu de l'Executiu, Íñigo Méndez de Vigo, anunciava ahir en roda de premsa que el govern espanyol condicionarà el pagament del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) al fet que el Govern de la Generalitat no gasti ni un euro per al referèndum d'independència de l'1 d'octubre. Les reaccions del panorama polític català i internacional no van tardar en arribar, i aquest dissabte al matí, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet pública la seva.

El president català s'ha explicat mitjançant un seguit de 6 piulades que segueixen una formula; totes acaben dient "Ens els pot tornar, ministre?". "Ni un euro públic dels catalans sufragarà la consulta il·legal. És una mesura preventiva", això és el que va dir De Vigo, a partir d'aquí, Puigdemont respon a les paraules del ministre. 

El president de la Generalitat demana pels diners públics que s'han fet servir per finançar operacions i informes falsos, per rescatar autopistes radials de Madrid i la banca, per indemnitzar Castor... Un seguit de piulades que ja s'han compartit nombroses vegades en poca estona.