El president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, ha reconegut aquest dimecres "la necessitat de millorar la unitat" entre les formacions independentistes. En un acte a la delegació del Govern davant de la UE, Puigdemont ha admès les dificultats existents, però ha demanat també "comprensió" davant de la situació "inèdita" actual.

puigdemont - acn

ACN

Puigdemont ha volgut recordar també que aviat farà un any que Oriol Junqueras i Joaquim Forn es troben en presó preventiva. "Això es molt dur, però el nostre propòsit és el mateix", ha afegit afirmant que el "camí" polític de Catalunya és "irrenunciable". "Per tant, confiança i esperança, tots som molt conscients del que tenim entre mans", ha afegit.

En aquest sentit, ha argumentat que el camí iniciat fa un any no ha estat recorregut per cap altre país i això porta Catalunya a un territori "inexplorat abans per ningú". També ha remarcat que això genera "dificultats òbvies" a les quals s'afegeixen l'exili i la presó en què es troben diputats tant de JxCat com d'ERC. "Això és complicat i ho atribueixo a la complexitat de la situació", ha dit manifestant la "voluntat de superar-ho".

A més, de cara l'acusació que comunicarà divendres la fiscalia en la causa de l'1-O, Puigdemont ha dit que es veurà "si l'estat espanyol rectifica aquest immens error".

El president a l'exili ha fet aquestes declaracions durant la presentació a la seu del Govern a Brussel·les del llibre 'Més operació urnes', al costat dels autors Laia Vicens i Xavi Tedó i la delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret. Vicens i Tedó, que van publicar al setembre una nova edició que incorpora nous testimonis i més detalls sobre l'organització del referèndum i la reacció de l'Estat espanyol, han compartit davant de prop d'un centenar de persones algunes de les experiències que recull l'obra.