El jutjat de primera instància número 3 de Barcelona ha rebutjat les mesures cautelars que havia demanat el PDeCAT perquè Carles Puigdemont no pogués utilitzar la marca electoral de Junts per Catalunya

Ara el tribunal entrarà en el fons de la qüestió, però, mentrestant, Puigdemont podrà seguir fent servir la marca que havia registrat inicialment el partit de David Bonvehí. El PDeCAT ha subratllat a que el plet segueix viu i que amb aquesta decisió no s'acaba res: "Es manté ferm en la convicció que ha actuat correctament, i a l’espera de la sentència definitiva per part del jutjat. La demanda que es va presentar pels canvis a Junts per Catalunya continua endavant en el jutjat de primera instància número 3 de Barcelona".

El Partit Demòcrata "lamenta la situació creada per una actuació que considera irregular i poc ètica que va denunciar en el seu dia i que va quedar acreditada en la vista de mesures cautelars" però deixa la porta oberta a seguir el camí judicial: "Amb independència que el Partit Demòcrata pugui exercir una acció judicial o no per aquesta tema".

El pols continua, per tant, i el tribunal haurà de decidir si no només la marca, sinó el partit Junts per Catalunya és del PDeCAT o no. La discussió s'ha vist ja en un primer assalt als tribunals. Fa 10 dies es va fer la vista per a decidir si, com a mesures cautelars, el nom i les credencials del partit no es podrien fer servir en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

La jutgessa no aplica mesures, per tant, el nom del partit el pot fer servir Carles Puigdemont en la convocatòria electoral prevista per al 14 de febrer. Però falten sis mesos encara i el tribunal ha de resoldre la titularitat del partit.

Acusacions creuades

Els advocats de Junts per Catalunya van acusar el PDeCAT de voler vulnerar el dret a la participació política. Amb la demanda, "Junts queda totalment bloquejat", va dir l'advocat durant la vista de les mesures cautelars el passat 25 de setembre, referint-se directament a les eleccions que s'han de celebrar properament. "Junts per Catalunya té la intenció de presentar-se a les properes eleccions", va dir el lletrat remarcant que la formació liderada per Carles Puigdemont té 4.000 afiliats.

L'advocada del PDeCAT també va acusar Junts per Catalunya de voler apoderar-se del capital polític del PDeCAT. En aquest sentit, va aportar com a prova un vídeo amb declaracions on representants de JxCat parlen dels diferents càrrecs electes que hi ha al territori com a seus, quan, segons l'advocada, s'havien presentat a les eleccions sota unes altres sigles. Un vídeo que es veurà al judici cap a on va encaminat el contenciós entre els hereus de CDC.