El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimecres que la manifestació de la Diada ha estat "una veritable proesa" i la "més meritòria que hi ha hagut mai". "A mesura que avança el temps de la repressió, les coses es fan més difícils", ha dit Puigdemont en un breu discurs en una trobada informal amb catalans a Bèlgica a la Casa de la República a Waterloo. "Tots els suflés fossin com aquest", ha ironitzat, agraint als independentistes que han anat a la manifestació "amb tot en contra".

Puigdemont ha lamentat que hi havia gent "també dins" de l'independentisme a qui "no agradava la manifestació, el lema", i persones que han hagut de "vèncer una emprenyada gran per tornar a sortir al carrer".

El president ha destacat que la concentració ha estat "meritòria" perquè dos anys després de l'1-O la gent està "espantada, desanimada, sense un full de ruta clar" i ha tornat "a sortir amb fortalesa i determinació" al carrer. Puigdemont ha donat també gràcies en una compareixença amb la delegada del Govern a la UE, Meritxell Serret, i el conseller Toni Comín.