Cata...què? és el títol que dóna nom al llibre escrit el 1994 pel president de la Generalitat Carles Puigdemont sobre com la premsa internacional veia Catalunya en aquell moment. Avui ha presidit la presentació de la seva reedició a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona al costat de l'expresident Artur Mas, que n'ha fet el pròleg, del vicepresident del Govern Oriol Junqueras i del periodista Carles Ribera, que ha completat l'escrit actualitzat.

"Aquest país, que no ha tingut estructures d'Estat, ha irromput al món gràcies a la diplomàcia de la gent i la cultura", ha posat de manifest Puigdemont, que ha afegit que "la premsa estrangera ha constatat des de sempre que Catalunya és a l'avantguarda democràtica i ara també".

De la seva banda, Mas ha volgut deixar clar que "hem de fugir de l'etiqueta nacionalista i insolidària" perquè "hem d'aparèixer aspirant a l'Estat de forma democràtica". També ha volgut deixar clar que "el 9N va ser la millor targeta de presentació al món" perquè les querelles que han recaigut sobre els diferents membres de l'antic govern han aparegut per "la gran repercussió que va tenir als mitjans".

L'expresident de la Generalitat ha volgut recordar que, malgrat que durant els Jocs Olímpics del 1992 Barcelona "es va situar al món", Catalunya no era "tan coneguda" com la capital catalana i ha posat sobre la taula que "hem dedicat totes les hores del món a rebre corresponsals, a explicar-nos i a rodes de premsa interminables". "Aquests anys hem viscut l'eclosió de Catalunya a la premsa internacional perquè hi havíem desaparegut com a subjecte polític".