El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha culpat avui des de Brussel·les el jutge Pablo Llarena de la pèrdua de la majoria independentista al Parlament, i l'ha acusat de modificar de forma espúria la composició del legislatiu català. Puigdemont ha argumentat que mai acceptaran aquesta intromissió.  "Li hem dit que 'no' i li ho direm tantes vegades com calgui”, ha insistit el president, després d'inaugurar a la seu del Parlament de Flandes una exposició sobre el procés sobiranista català.

Segons Puigdemont, Llarena ja fa mesos que intenta interferir al Parlament, en al·lusió al fet que va impedir la seva investidura, i no va acceptar la designació com a presidents de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, a qui va empresonar al mig d'una sessió d'investidura.

 “Treballar en aquestes condicions no és senzill, ni per al Govern ni per al Parlament, perquè tenen una interferència inacceptable en un estat de dret. És extraordinàriament anormal que en una democràcia hàgim d’estar a les ordres d’un jutge que ha comès clars abusos”, ha insistit.

"El nostre deure és continuar denunciant-ho", ha afegit Puigdemont.