El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà aquest dilluns a la Generalitat amb el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, com a presa de "contacte institucional per conèixer-se i intercanviar informació", han informat fonts del Govern a EP. Després de la trobada, a les 16.00 hores, Linde romandrà a Barcelona per assistir dimarts a una reunió del consell de govern del Banc d'Espanya a la capital catalana.

Normalment les reunions es fan a Madrid, però en alguna ocasió han tingut lloc en altres ciutats, i aquest dimarts se celebrarà a la sucursal del Banc d'Espanya a la plaça Catalunya de Barcelona. El consell de govern del Banc d'Espanya està format per Linde; el subgovernador, Fernando Restoy; sis consellers (Carmen Alonso, Maximino Carpio, Rafael Castejón, Guillem López, Ángel Luis López i Vicente Salas); la secretària general del Tresor i Política Financera, Emma Navarro, i la vicepresidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Ana María Martínez-Pina.

Assisteixen també, amb veu i sense vot, els directors generals del Banc (Javier Alonso, Julio Durán, Mariano Herrera, Manuel Labrado i Pablo Hernández de Cos) i Mariano Serrano com a representant del personal. A més, el consell de govern té com a secretari, amb veu i sense vot, el secretari general del Banc d'Espanya, Francisco Javier Priego. Aquest òrgan rector aprova les directrius generals d'actuació del Banc, com la supervisió de l'aplicació de la política monetària, circulars del Banc d'Espanya i propostes de sanció, entre altres acords i ratificacions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat