Amb la presidenciable, Laura Borràs, a Madrid per participar al ple del Congrés i intervenint també per videoconferència al míting, la campanya de JxCat ha concentrat aquest vespre a Terrassa els seus objectius en els incompliments del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i en les crítiques al candidat del PSC, Salvador Illa, i per extensió als efectes d'un govern tripartit.

"Només hi ha una única opció real, que és JxCat i Laura Borràs presidenta, que eviti que li facin a Catalunya, la senyora [Jéssica] Albiach, el senyor Illa, allò que li estan fent a la ciutat de Barcelona. I ja ens entenem. Jo no vull veure aquesta decadència per a la nostra nació", ha advertit el president del partit, Carles Puigdemont.

Despertar Sánchez

El cap de llista de Junts, sense citar ERC, s'ha dirigit a "aquelles persones que potser tenen intenció de votar altres forces o altres espais polítics pensants que això no pot passar" y els ha advertit que "tot això pot passar i està passant a Barcelona", on Ada Colau ni tant sols, ha recordat, va guanyar les eleccions.

Puigdemont ha cridat a votar el 14-F per aconseguir que el govern de Pedro Sánchez desperti del miratge de pensar que l'1-O és pàgina passada. "Fem que la realitat li esclati a la cara, que el 14 de febrer vagin a dormir amb un bany de realisme altre cop", ha reclamat.

Lluís Puig, emocionat

El de Terrassa ha estat un míting especialment emotiu, amb la participació de Lluís Puig des de Brussel·les, visiblement emocionat, i de Josep Rull, que en acabar l'acte ha hagut de tornar a la presó de Lledoners

Des de Madrid, on ha explicat que havia hagut de participar en una moció sobre "la taula de diàleg fake", Borràs ha centrat la seva intervenció a denunciar el dèficit fiscal de 40 milions d'euros al dia i s'ha referit a l'estudi que avui s'ha fet públic sobre la diferència de finançament que rep Catalunya i Euskadi.

Pregunta a Iceta

"Catalunya té un mal finançament endèmic que no se solucionarà amb una actitud crèdula", ha advertit, en una nova referència implícita al suport dels republicans a l'executiu espanyol i després d'insistir que el Govern de Pedro Sánchez no compleix mai els seus compromisos amb Catalunya i és per això que JxCat no li va donar suport a la investidura ni als pressupostos.

Borràs ha explicat que demà en la sessió de control al govern que se celebra al Congrés preguntarà al nou ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, què pensa fer per resoldre els incompliments de l'Estat amb Catalunya.

Rull: "No serà en va"

Abans que el número u i dos de la llista, ha pres la paraula Josep Rull, que ha insistit que no serà en va tot el que ha passat des de l'1-O. Ha assegurat que JxCat és la gent del diàleg a fons, però si una banda no vol dialogar de cap de les maneres, "l'alternativa no pot ser la resignació".

El conseller ha fet una repassada del procés català des de la sentència del TC contra l'Estatut fins a l'1-O i ha advertit que "no es negocia des de la renúncia. Es negocia des de la fermesa i la determinació". "L'1-O va existir, no renunciarem a l'1-O, el camí que hem fet va valer la pena i ens en sortirem si mantenim aquesta actitud", ha reblat.

Josep Rull Terrassa / Julio Díaz

Josep Rull ha intervingut a l'acte de JxCat abans de marxar cap a Lledoners

El govern que ajuda l'emèrit

A l'acte ha intervingut també la portaveu del partit, Elsa Artadi, que ha insistit en les referències crítiques a la forma com s'ha gestionat la Covid-19 des del departament de Salut. "Volem generar un govern fort, amb lideratge, que faci un canvi en gestió de la pandèmia, que escolti tots els experts, que treballi en la prevenció, que no tot pot ser a base d'obrir i tancar negocis, que es pot fer servir la tecnologia i amb testeig massius", ha advertit.

Artadi, que ha retret que Salvador Illa va enviar un correu electrònic el 2017 animant la militància socialista a anar a la manifestació de Societat Civil Catalana, ha enfilat la crítica contra la gestió dels comuns a Barcelona que finalment ha rematat Puigdemont.

"Diem no als socialistes al Govern, no als comuns al Govern. Que no ens enganyin amb paraules que sonen bé com és el progressisme, perquè el progressisme dels socialistes i els comuns és ajudar a fugir un monarca corrupte, donar més diners als militars, pujar les quotes als autònoms, mantenir la llei mordassa, no tancar els CIE, no fer res quan l'exercit espanyol fa mostres de feixisme, és aprovar mesures amb Vox i és tenir de ministre Marlaska. Tot això no té res de progressista", ha denunciat.

50902712551 e37e46bcb9 k

Lluís Puig durant la seva intervenció des de Terrassa / Julio Díaz

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha denunciat que Catalunya viu en un 155 permanent, ha ironitzat sobre la proposta del PSC de portar el Senat a Catalunya, assegurant que fa olor de ranci i és "dels temps de Felipe González", per la qual cosa ha reclamat "menys institucions de l'Estat a Catalunya i més inversió".

 

A la imatge principal, Carles Puigdemont intervé per videoconferència a l'acte de JxCat a Terrassa / ACN