"El setembre dels 2016, on era vostè?". Amb aquesta pregunta ha respost el president, Carles Puigdemont, al líder del PP, Xavier García Albiol, que l'ha interrogat a la sessió de control al Parlament sobre si ha encarregat a Oriol Junqueras l'organització i coordinació del referèndum. "Que descobreixi avui que Junqueras té l'encàrrec del Govern de preparar el referèndum... Home, ha trigat una mica a saber-ho. És clar que té aquest encàrrec i és clar que l'està fent", ha reblat.

El president es referia amb aquestes paraules a la intervenció que va protagonitzar en la qüestió de confiança del setembre passat on va anunciar que el vicepresident s'encarregaria de la coordinació del referèndum i responia així a la informació publicada per El País on s'assegura que Junqueras hauria rebutjat ara l'oferta de Puigdemont de coordinar el referèndum. 

De fet, les ironies de Puigdemont s'han estès també al diari en qüestió. "Hauria de precisar quan diu mitjà de reconegut prestigi a què es refereix perquè aquests dies hem vist publicada cada animalada en mitjans de suposat prestigi que m'ha deixat confós", ha demanat.

De fet, el president i el vicepresident han volgut desmetir la imatge de divisió dins del Govern que reflectia aquesta informació entrant junts al Parlament.

Albiol ha replicat que el PP està "desitjant" que arribi l'1 d'octubre per veure qui del Govern "assumeix la responsabilitat del fracàs del procés" per constatar "l'espectacle de veure els responsables del Govern traspassant-se la responsabilitat".

El president ha continuat recorrent a la ironia per respondre al líder popular: "Per no tenir res, ni urnes, ni institucions, ni majories socials, ni partits polítics al darrere, déu-n'hi-do com n'està de preocupat!".