Neix la plataforma Our Votes.eu per reclamar que els eurodiputats electes Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín puguin exercir el seu càrrec al Parlament Europeu. A partir del 17 de setembre, els impulsors de la iniciativa protestaran cada setmana davant de la Eurocambra i la Comissió Europea a Brussel·les.

Un total de 2.282.895 ciutadans europeus van votar les passades eleccions del 26 de maig la a candidatura Junts per Catalunya – Lliures per Europa, d’una banda i Ahora Repúblicas de l’altre, amb Carles Puigdemont i Antoni Comín com a números u i dos de la primera i Oriol Junqueras encapçalant la segona. La Junta Electoral Central (JEC), no va permetre que a cap d’aquests eurodiputats escollits a les urnes, pogués prendre possessió de la seva acta. 

La plataforma, denuncia ara que l’Estat Espanyol i el Parlament Europeu "estan robant aquests vots" i els "nostres drets". D'aquesta manera, han considerat que s'ha comès una vulneració dels principis bàsics de la democràcia. 

La campanya “Do not steal our votes / No ens robeu el vot ” ha estat impulsada per un grup de votants que han vist com el seu dret a la representació política ha estat violat "en nom d’un fals legalisme que considera la unitat d’Espanya un valor superior als drets humans més bàsics", han denunciat.

Mobilitzacions cada dimarts

Davant aquesta vulneració de drets, la plataforma hi ha volgut plantar cara. En un comunicat difós aquest diumenge, han proposat mobilitzacions continuades davant la seu del Parlament Europeu cada dimarts a Brussel·les. 

La campanya “Do not steal our votes” començarà amb una mobilització el dimecres 17 de setembre de 2019 a Brussel·les. A través de les xarxes socials han fet una crida a tots els votants que van votar una força independentista a participar a les protestes, per demostrar a les institucions europees "que no callarem davant d’aquest abús antidemocràtic", han avisat.

El Tribunal Justícia de la UE amb seu a Luxemburg va fixar el 14 d'octubre la vista sobre la immunitat de Junqueras, però la plataforma ha recordat que -si el Parlament Europeu ho vol- Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras "poden ser considerats eurodiputats demà mateix".