L'expresident i eurodiputat Carles Puigdemont ha tancat files amb els dos agents dels Mossos d'Esquadra que l'acompanyaven en el moment en que el van detenir a Alemanya.

"L'aporellos ordenat pel Rei continua, amb la complicitat imprescindible del Govern (sí, el del diàleg). Tot el meu suport i agraïment a en Xavier i en Carles", ha dit Puigdemont en un missatge a Twitter per fer costat als dos mossos jutjats.

TUIT Puigdemont Mossos Alemania

"Avui comença un judici contra dues persones que no han comès cap delicte, només pel fet que m'acompanyaven a mi", ha explicat l'expresident.

El judici als dos mossos d'esquadra que acompanyaven l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya la primavera del 2018 comença aquest dimarts a l'Audiència Nacional.

Tres anys de presó

La Fiscalia els demana tres anys de presó per un delicte d'encobriment, ja que sosté que els dos mossos "ajudaven Carles Puigdemont, conscients que era investigat a Espanya per la seva participació en fets constitutius de delicte de rebel·lió i altres" i que el jutge instructor de la causa al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, "havia emès una ordre europea de detenció i entrega". La vista s'havia de celebrar al maig, però es va ajornar per la malaltia del familiar d'un advocat de la defensa.

Finalment, el judici començarà avui a les 10 hores i està previst que es pugui allargar fins al 12 de juliol, en cinc sessions de matí que tindran lloc els dies 6, 7, 8, 9 i 12 a la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares.

La defensa ha renunciat al testimoni dels altres dos acompanyants de l'expresident, l'empresari Josep Maria Matamala i l'historiador Josep Lluís Alay. Dimarts el judici començarà amb qüestions prèvies i l'interrogatori als dos acusats.

Altres mostres de suport

L'Associació Catalana pels Drets Civils també posa l'accent en el fet que es jutja "un delicte que no va existir" i recorda que per als encausats es demana fins a tres anys de presó.

TUIT Judici mossos associacio catalana drets civils

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, també s'ha solidaritzat amb els agents catalans: "La persecució obsessiva d'aquest Estat segueix", ha indicat en una piulada al mateix temps que ha reclamat "l'amnistia per acabar amb la causa general contra l'independentisme".

TUIT Marta Vilalta Mossos Puigdemont

 

Foto principal: Carles Puigdemont a la sortida de la presó alemanya de Neümunster / ACN