El jove gironí Miquel Matamala López, fill del senador de JxCat Jami Matamala, ha mort aquest dijous al nord-oest de Madagascar per la Covid-19. Així ho ha explicat el seu pare a través d'un tuit.

"Avui ha mort el nostre fill Miquel, a Madagascar, on estava de viatge. Agraïm el suport rebut. Ara en Miquel ha fet un altre viatge que vivim amb molta tristesa però amb l’agraïment d’haver pogut tenir-lo amb nosaltres aquests anys. Vola alt, Miquel, ens retrobarem! T’estimo fill", ha escrit.

TUIT jami

La família ara està fent tots els tràmits per repatriar el cos, sense estalviar-se considerables dificultats per poder fer-ho. 

Miquel Matamala, que ha mort amb 29 anys, treballava a l’empresa de muntatges d’esdeveniments Incatis SL amb el seu pare i era a l’illa visitant uns amics des de feia tres setmanes.

Matamala i la resta de la família ja ha rebut el suport i escalf del president a l'exili, Carles Puigdemont. "Descansa en pau, Miquel. Que la tristesa de la teva mort tan prematura i tan injusta no se'ns emporti ni un bri de la teva generositat, de la teva bondat, de la teva alegria vital. Gràcies per tot el que has fet per nosaltres. Vola alt, com diu el teu estimat pare", ha escrit.

TUIT puigdemont

Jami Matamala, que és senador de JxCat des de l'abril del 2019, va ser la mà dreta de Puigdemont quan aquest va marxar a l'exili l'octubre del 2017. També va ser una peça clau en l'establiment de l'exili i la Casa de la República.

Neus Matamala també ha recordat el seu germà a les xarxes. "Vola alt, Miquel, i segueix il·luminant-nos ben fort. T’estimo i a partir d’ara, viuràs en mi i en cadascun dels que t’hem estimat. Ets llavor, plantada en tots nosaltres i floriràs cada dia en les paraules dels amics, de la família, en els records... ens retrobarem nino! T’estimo", ha escrit.

tuit neus matamala

A la mostra de condol de Puigdemont se li han sumat moltes més, com la del 131è president de la Generalitat, Quim Torra: "Estimats, el meu condol i l’abraçada més sincera. Tota la força i ànims a la família. Que en Miquel us acompanyi sempre".

TUIT torra

També la de la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta: "Una abraçada enorme, Jami Matamala, i molta força a tota la família. El més sentit condol".

TUIT vilalta

La presidenta del Parlament, Laura Borràs: "Colpida per la notícia des que l’he conegut. No hi ha paraules. Una forta abraçada per tota la família, Jami".

TUIT borras

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri: "Una abraçada immensa, Jami Matamala, de part de tota la gent d'Òmnium".

TUIT marcel

La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie: "T'acompanyo en el sentiment. Una forta abraçada Jami!".

TUIT paluzie

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez: "Una abraçada ben gran i tota l’estima meva i de tota la gent de JxCat. Que els bons records amb en Miquel us acompanyin sempre".

TUIT jordi sanchez

L'exconsellera Meritxell Serret: "Una abraçada molt forta, Jami. No hi ha paraules per a compensar tanta tristesa. Us acompanyo en el sentiment a tota la família".

TUIT serret

El conseller Ramon Tremosa: "Una abraçada molt forta, Jami Matamala. Al cel sia".

TUIT tremosa

La portaveu de JxCat, Gemma Geis: "El meu sincer condol a tota la família. Em sap molt greu. Us estimem! Descansi en pau".

TUIT gemma

L'eurodiputat Toni Comín: "T’estimem tant i tant, Jami. Estimem tant la teva bondat, la teva generositat i la teva lleialtat sense límits... Només nosaltres sabem tot el que ens uneix. Es impossible estar més trist, ara mateix...".

TUIT comin

L'expresident del Parlament Roger Torrent: "Una abraçada ben forta a tota la família, Jami. Us acompanyo en el sentiment".

TUIT torrent

 

Foto principal, Miquel Matamala.