Els episodis judicials en l'entorn del president Carles Puigdemont continuen. L'Audiència Nacional ja havia donat per acabada la causa contra el director de l'Oficina del President, Josep Lluís Alay, per un suposat delicte de malversació de fons públics. Però ara, el Jutjat d'Instrucció de Barcelona ha concedit a la Fiscalia una prórroga de sis mesos per continuar amb les investigacions, segons ha explicat el mateix Alay en el seu compte de Twitter.

La investigació va arrencar arran d'una querella de la Fiscalia per un viatge a Nova Caledònia el 2018, quan el director de l'Oficina de Puigdemont va ser convidant pel Front d'Alliberament Nacional de Kanak Socialista al referèndum d'autodeterminació, i per un tiquet d'11 euros d'un peatge en una visita als presos polítics de Lledoners.

La investigació contra Alay

A mitjans de juliol, el jutjat d'instrucció numero 20 de Barcelona va citar Alay a declarar com a investigat per un suposat delicte de malversació de fons públics arran de la querella presentada per la fiscalia a principis d'any.  Per la seva banda, la defensa d'Alay va argumentar que no havien rebut la citació oficial per comparèixer davant del jutge i adverteix que en els documents de la querella les dades del responsable de l'Oficina del President apareixen amb errors, tant el DNI com l'adreça.

Per tot plegat, Alay no es va presentar el 15 de juliol a la Ciutat de la Justícia, i el seu advocat, Gonzalo Boye, va presentar un escrit demanant la suspensió de la declaració. Reclama que se li faci arribar oficialment la querella presentada i se'l citi "en deguda forma i amb el temps suficient per preparar la defensa".