Els retrets del president, Carles Puigdemont, a CSQP en el sentit que estan fent “llistes de periodistes en funció de la seva ideologia” ha provocat la irritació del portaveu del grup, Joan Coscubiela, que ha reclamat al president que retirés aquesta afirmació.

Ha estat en el marc de la sessió de control al Parlament i en resposta a Lluís Rabell, que ha aconsellat a Puigdemont, en referència implícita als exmembres del Govern amb sentències d’inhabilitació, que “no vulgui reciclar allò que no és reciclable”. “Difícilment, un projecte de país es pot construir arrossegant determinades motxilles”, ha reblat Rabell, després de preguntar al president sobre el paper que pensa assumir el Govern davant del Cas Palau.

Puigdemont, que ha assegurat que el Govern actuarà amb contundència en aquest cas i els que li pertoquin, ha emplaçat Rabell a alliberar-se de prejudicis i posicions avant la lettre. “Ja sé per on va. A mi m’han ensenyat, i vinc d’una família que com a família nombrosa hem hagut de fer molts estalvis, a reciclar-ho tot. No s’ha de donar res per inútil. Tot té utilitat. No llencem res en aquest país”, ha alliçonat.

Després d'assegurar que en el ple que avui comença es votarà la reprovació del nou director de TV3, Vicent Sanchis, "només pel que pensa", ha retret als diputats de CSQP que “estan fent llistes de periodistes en funció de la seva ideologia”.

“Aquesta actitud els porta a pensar que hi ha part de la gent que és prescindible, perquè no pensen com nosaltres, perquè el que diuen no ens agrada. És igual si són bons o mals professionals, bons o mals presidents de la Generalitat. Com que no m'agrada el que pensen, a la paperera de la història. Nosaltres no, estem pel reciclatge”, ha reblat.

Aquests retrets han molestat el grup de CSQP i en acabar la sessió de control al president, Coscubiela ha demanat la paraula per al·lusions per exigir al president que retirés les seves afirmacions. La presidenta, però, no li ha donat la paraula.