El xoc de dos trens a l'estació de Montcada i Reixac - Manresa, que ha deixat uns 155 ferits lleus, ha provocat un seguit de reaccions dels polítics del país i també del govern espanyol, entre els quals destaquen la del president Pere Aragonès, les del líder de l'oposició Salvador Illa i també de la ministra Raquel Sánchez, que s'ha desplaçat al lloc dels fets aquest mateix dimecres. A més, Carles Puigdemont també ha volgut denunciar aquest nou accident en els serveis de Rodalies, que si bé no ha provocat cap víctima ni cap ferit greu, sí que ha afectat centenars de passatgers. En una piulada molt crítica, el president Puigdemont ha denunciat públicament el greuge que suposa per als catalans el fet que el govern espanyol no compleixi les inversions promeses a Catalunya. 

Piulada de Carles Puigdemot
Piulada de Carles Puigdemont

"Els incompliments amb Catalunya i la inutilitat de rendir-se al govern de Madrid (no fos cas que ens hi confrontéssim) perjudica seriosament tots els catalans. Plorar, però aprovar-los els pressupostos no serveix de res", ha escrit a les xarxes com a reacció a la notícia que ha marcat aquest dimecres 7 de desembre. Aquestes paraules són molt crítiques amb el govern espanyol però també amb ERC, criticant-los per haver aprovat els pressupostos de Pedro Sánchez amb el seu sí als comptes per al 2023. Mentrestant, el president Aragonès també ha reaccionat a les xarxes, exigint precisament al govern espanyol, Renfe i Adif "totes les explicacions" per aquest accident a l'estació de Montcada i Reixac. 

La "pèssima gestió" de Rodalies 

Com sol passar cada cop que el president Puigdemont fa una piulada, aquesta s'ha compartit molt ràpidament a les xarxes, amb centenars de m'agrades i repiulades en pocs minuts. En la mateixa línia que Puigdemont, s'ha mostrat qui el va rellevar al capdavant de Junts, Laura Borràs. La presidenta del partit ha desitjat a les xarxes una ràpida recuperació per a tots els ferits per l'accident de trens que hi ha hagut a Montcada i Reixac, alhora que ha criticat la gestió del servei de Rodalies. "Resoldre el desastre de Rodalies és una necessitat imperiosa: els catalans mereixem trens dignes i segurs. Eficiència i seguretat perquè la gratuïtat no emmascara una pèssima gestió!

Circulació restablerta

Unes hores després d'aquest accident, que ha deixat amb ferides lleus uns 150 passatgers de la línia R4 de Rodalies, s'ha restablert la circulació ferroviària a aquesta línia i també l'R7 i R12, amb algunes afectacions entre les estacions de Montcada Bifurcació i Terrassa, segons ha informat Renfe. L'accident ha tingut lloc a les 7:50 i el telèfon d’emergències 112 ha atès la primera trucada d’un passatger a les 07.59 hores. En total s’han rebut 15 trucades. Els Bombers hi han treballat amb 7 dotacions terrestres, que en primera instància han establert una zona de seguretat, en què només podien accedir els operatius del cos i els serveis sanitaris.