El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha assegurat que la iniciativa Cims per la llibertat demostra que l'independentisme està "mobilitzat i unit" un any després del referèndum de l'1-O. "Si algú vol saber com està el moviment independentista, que miri la gent, que no miri els partits", ha afirmat Puigdemont.

Més de 16.000 persones han coronat aquest dissabte divuit cims del país per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats. "La gent està unida, continua votant unida i continua estant mobilitzada, fins i tot en circumstàncies extraordinàries com són pujar les muntanyes que hem escollit perquè són referents de les nostres vides", ha exposat el president.

Puigdemont acaba aquest dissabte el viatge a les Illes Fèroe i afirma que els seus amfitrions estan "escandalitzats" amb el silenci de la UE en relació als "presos polítics".

Durant la visita a les illes, el president ha rebut un concert del cor de les Illes Fèroe en honor als presos polítics i als exiliats. A la cantada també hi havia el vice primer ministre i diversos ministres de les illes.