El president Carles Puigdemont ha arribat aquest dilluns al migdia a Brussel·les, procedent de l'Alguer, disposat a reprendre la seva agenda com a eurodiputat. Puigdemont, que va ser detingut dijous a la nit a Sardenya i va quedar en llibertat l'endemà, ha hagut de sentir els crits d'un grup d'espanyols que cridaven "Viva Espanya", "a la presó!" o "els Països Catalans no existeixen".

Puigdemont s'ha fet ressò a Twitter de la situació. "En arribar a Brussel·les, un grup d'espanyols han començat a cridar com energúmens, segurament una mica enfadats pel ridícul que els fa fer el seu país", ha explicat en to irònic. El líder de Junts ha contraposat la rebuda a l'aeroport amb l'actitud d'altres espanyols amb què ha coincidit a l'avió. "Just al contrari de la parella espanyola que s'ha assegut al meu costat al vol de l'Alguer a Roma. M'han desitjat molta sort", ha conclòs.

Enfadats

TUIT Puigdemontr llega Bruselas

 

Reprendre l'agenda

"Ara reprendré l'agenda que tenia prevista", ha afirmat Carles Puigdemont en arribar a l'aeroport de Brussel·les. Puigdemont assistirà aquesta tarda a la comissió de comerç internacional del Parlament Europeu.

Igualment ha assegurat que estava "content" d'haver estat a l'Alguer i d'haver-se trobat amb "moltíssims catalans, algueresos i sards". "Hem passat uns dies en contacte amb la cultura tradicional catalana i ara, a continuar", ha afirmat.

Preguntat sobre si espera que el Parlament Europeu es pronunciï sobre la seva detenció a Sardenya dijous al vespre, el líder de Junts ha assegurat que no en tenia ni idea. La seva defensa té previst presentar cautelaríssimes al Tribunal General de la Unió Europea arran de la seva detenció per part de la policia italiana.

Citat el 4 d'octubre

Puigdemont va ser detingut dijous a l'aeroport de l'Alguer, per una ordre del Tribunal Suprem que la justícia europea donava per suspesa. L'endemà el Tribunal d'Apel·lació va acordar la seva llibertat sense mesures cautelars. El líder de Junts està citat a declarar el 4 d'octubre per comparèixer en la vista en la qual s'analitzà si es donen les condicions per a la seva entrega a Espanya. Amb tot, fonts italianes properes al cas han explicat que si no estigués físicament present en territori italià, el tribunal consideraria que "no pertoca procedir" i acabaria el procediment judicial.

Aquest cap de setmana, Puigdemont s'ha mostrat convençut que la seva actual situació s'acabarà resolent: "La decisió de la Cort Europea és clara, no admet dubtes. Aquesta situació no és agradable per a mi, però estic convençut que acabarà bé".

 

Imatge principal, Carles Puigdemont a la seva arribada a l'aeroport de Brussel·les / ACN