En el dia que es compleixen tres mesos dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils, el president, Carles Puigdemont, ha volgut tenir present les famílies dels afectats, que “segueixen en les nostres ments i els nostres cors”. També ha volgut recordar que “aquells que ho van dirigir de forma impecable, són avui a la presó i arxivant papers per no passar pel tub del bloc del 155”.

Per altra banda, Puigdemont també s’ha referit a la notícia que s’ha conegut aquest divendres, sobre que l’imam de Ripoll i cervell els atacs va ser confident del CNI. “Cal destacar que avui ha sortit a la llum aquesta informació que confirma les nostres sospites”, ha escrit. “És un fet tan extremadament greu, que a l'Estat espanyol segur que no comporta cap dimissió, ni querella ni presó”.

Per altra banda, el president ha valorat la detenció d’un professor de Tremp per haver criticat les càrregues policials de l’1-O: “El bloc del 155 sempre s'ha oposat a una reforma de la Constitució, excepte quan els interessa. Però ara sí que estan fent reformes: els està quedant un autèntic estat de por”.