El president i cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha criticat el candidat del PSC, Miquel Iceta, que aquest dimecres ha promès que si surt escollit president dimitirà si no aconsegueix un pacte amb Madrid al cap de dos anys. Puigdemont considera que "Miquel 155 Iceta" va "molt tard" perquè ja podria haver dimitit molt abans, i en aquest sentit, s'ha preguntat on era Iceta l'1-O. "Estava amagat menjant paelles mentre estomacaven els seus conciutadans", ha deixat anar.

El president ha assegurat que Iceta representarà sempre el 155 i les "lleixes buides del Museu de Lleida" i ha assegurat que el candidat socialista "el jubilarà el mateix que la monarquia del 155, que serà la república dels ciutadans". Per això, ha defensat la necessitat de construir "un país per les persones, no pels fiscals i jutges de confiança, pels Ibex 35 i la llotja del Bernabéu". 

Puigdemont ha fet aquesta crítica als socialistes en un acte de campanya al Palau de Congressos de Girona, davant d'unes 1.000 persones, entre les quals hi havia la seva dona, Marcela Topor, a qui li ha volgut adreçar una especial salutació.

"No hi ha prou barrots per a tanta dignitat"

A l'acte també hi ha intervingut el conseller Josep Rull, la cap de llista per Girona, Gemma Geis; la número deu i cap de campanya de JuntsXCat, Elsa Artadi; l'alcalde de Besalú i també candidat, Lluís Ginó; l'exsocialista Marina Geli; i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

En el seu torn d'intervenció, el conseller Rull, que ha estat àmpliament ovacionat a l'inici de l'acte, s'ha referit a la seva experiència a la presó i ha assegurat que ha sortit amb "la dignitat, les conviccions i els ideals més forts que mai". "No hi ha prou barrots per a tanta dignitat", ha defensat.

Rull també ha assegurat que després de passar per la presó té un motiu més per ser independentista: "No vull que els meus fills visquin en un Estat en què s'empresona una persona per defensar lliurement les seves idees". 

"Puigdemont o Rajoy"

Per altra banda, la resta d'intervencions han anat molt centrades en fer calar el missatge que aquestes eleccions les guanyarà el president, "Puigdemont o Rajoy", i l'han erigit l'únic candidat que el president espanyol no vol que guanyi perquè el deixaria "en ridícul". A més, des de Junts per Catalunya s'ha reiterat que l'única manera que torni el president Puigdemont i de restablir el Govern cessat "il·legítimament i il·legalment" és guanyant la seva llista.

Finalment, una altra de les intervencions destacades de la nit ha estat la de l'exsocialista i ara candidata de JuntsXCat Marina Geli, que forma part de la llista perquè, ha dit: "Vull mirar-me al mirall i no tenir vergonya". Geli també ha demanat "omplir les urnes de vots pel president" perquè la seva llista "representa la millor Catalunya, la de l'esperança".