Si el que buscava el president en funcions, Carles Puigdemont, amb el seu viatge a Copenhagen era internacionalitzar el conflicte català, ho ha aconseguit. Especialment si ens referim a la seva figura.

Així ho mostren les últimes cerques dels danesos o residents a Dinamarca a Google, on Puigdemont ha estat una de les paraules estrella.

Ja no és cap desconegut

Fins abans de l’1 d’octubre gairebé no hi havia constància de Puigdemont a Dinamarca. És a partir d’aquell dia que comença a ser focus d’interès entre els usuaris, sobretot en dies marcats, com la declaració d’independència —suspesa— del 10 d’octubre o la del 27 del mateix mes.

No es pot comparar, però, amb aquesta darrera setmana de gener, quan la seva presència a la Universitat de Copenhagen i al parlament danès l’ha alçat fins als 100 punts d’interès (la puntuació màxima) a Google.

L'interès més gran, a la capital

Les cerques sobre Puigdemont han estat notòries a totes les regions daneses, però destaca Hovedstaden. Aquesta és la regió de què forma part Copenhagen, capital del país, i on hi ha tant la universitat en què el president en funcions va fer el debat com el parlament danès, que va visitar l’endemà.

La professora Wind

Les consultes relacionades amb Puigdemont a Dinamarca tenen molt a veure amb la professora Marlene Wind, que es va erigir com a “provocadora” —així ho va dir ella mateixa— del president en funcions.

Wind va arribar a preguntar a Puigdemont si el que volia a Catalunya era “una neteja ètnica”, a més de posar sobre la taula si es prohibia parlar castellà a Catalunya.

El factor 1 d’octubre

La visita de Puigdemont a Dinamarca ha tornat a incrementar —moderadament— les cerques de "Catalunya" a Google, però molt lluny del referèndum de l’1 d’octubre, que va marcar un abans i un després:

Dinamarca és el segon país de la UE, a banda d’Espanya, on Puigdemont es converteix en personalitat de gran interès a la xarxa. En el cas de Bèlgica, on es va establir després de la declaració d’independència i l’aplicació del 155, va ser la cinquena personalitat internacional més cercada de tot el 2017.