Fins a una seixantena de periodistes s'han desplaçat fins al teatre on aquest diumenge se celebra el Festival de Cinema de Drets Humans (FIFDH) que té lloc aquests dies a Ginebra per veure el president Carles Puigdemont. El motiu de la vista: un documental sobre el procés català.

Periodistes d'arreu, molts de catalans i espanyols, però també suïssos, italians i d'altres països, han assistit al passi del documental i a la taula rodona posterior, que ha de protagonitzar Puigdemont. Ho farà acompanyat de l'expresidenta de Suïssa, Micheline Calmy-Rey, i del director del departament de Dret Internacional de la Universitat de Gènova, a més del periodista d'El País Xavier Vidal-Folch. 

L'expectació, minuts abans de començar l'acte, ha estat màxima. Desenes de periodistes s'han situat a les diverses portes del teatre per cobrir l'arribada del president, tot i que finalment ha arribat mitja hora més tard de l'esperat i entre extremes mesures de seguretat. 

Al festival, a més de la desena de periodistes, hi han assistit 900 persones, arribant-se a esgotar les entrades que hi havia preparades per al festival. També hi han assistit la cupaire Anna Gabriel, Txell Bonet —parella de Jordi Cuixart—, Laura Masvidal —parella de Quim Forn—, a més de la també cupaire Mireia Vehí i el vicepresident de l'ANC Agustí Alcoberro.