Reacció doble del president Carles Puigdemont als anuncis d'aquest matí sobre la renovació de la presidència del Consell General del Poder Judicial i a la condemna del Tribunal de Comptes a Mas, Ortega, Homs i Rigau. "Els gestos de Sánchez s'assemblen molt als gestos de Rajoy", ha considerat Puigdemont. 

Puigdemont qualifica d'arbitrarietat indigna" que el Tribunal de Comptes faci pagar 4,2 milions d'euros a Mas, Ortega, Homs i Rigau pel cas del 9-N. "Per acabar-ho d'arrodonir", puntualitza el president a l'exili", l'acord arriba el mateix dia que "promouen un candidat del PP a presidir el CGPJ".

Captura tuit Puigdemont TC

El Tribunal de Comptes ha condemnat Artur MasJoana OrtegaIrene RigauFrancesc Homs i sis acusats més a retornar 4.946.788,16 euros per l'organització de la consulta del 9 de novembre de 2014. El tribunal considera que han tingut una responsabilitat comptable i que van usar diner públic.

Per altra banda, Manuel Marchena, el magistrat que fins ara presidia la sala que ha de jutjar l'1-O, serà el president del Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Suprem, segons han pactat PP i PSOE.