El president de la Generalitat ha lamentat aquesta tarda “l’error claríssim” de la companyia de subministrament elèctric que “va ometre el seu deure de comunicar a l’Ajuntament de Reus” que tallaria la llum a la veïna de 81 anys que dilluns va morir a casa seva pel foc provocat per una espelma. “Si la comunicació s’hagués produït, no estaríem lamentant la mort d’aquesta persona”, ha assegurat. Per Puigdemont, "l’error és claríssim" i "l'empresa és responsable".

En declaracions als mitjans, el president Puigdemont ha recordat que les companyies estan obligades per llei a notificar prèviament als ajuntaments la intenció de procedir a un tall de subministrament en qualsevol dels serveis bàsics, ja que aquest és un dels aspectes de la Llei d’emergència social que no està recorregut pel Tribunal Constitucional i que, per tant, es manté vigent. 

El president ha afirmat que aquest cas justifica plenament tenir aquesta legislació ''que si s'hagués aplicat'' per part de la companyia elèctrica no s'hagués produït aquesta mort perquè els ajuntaments disposen de la informació del cens de famílies vulnerables que no se'ls pot tallar el subministrament d'energia. 

El cap de l’Executiu ha recordat que per llei “els ajuntaments tenen l’última paraula abans d’autoritzar un tall” dels serveis bàsics, ja que són els que saben “si afecta o no una família vulnerable”.