Un Govern obert al diàleg més enllà dels acords de governabilitat amb la CUP i que actuarà “amb garanties, sense passes en fals i sense improvisacions”. Aquests han estat els trets que ha destacat el president Carles Puigdemont a l'hora de presentar el seu nou Govern davant l'hemicicle del Parlament.

A primera fila, segueixen la compareixença per primer cop tot el nou Executiu català. El president ha reiterat el compromís amb el full de ruta que ha portat Junts pel Sí al Palau de la Generalitat, “la planificació, disseny i execució de tots els treballs que ens han situat a les portes d’un nou Estat que volem independent en forma de república”.

Puigdemont ha tallat d’arrel el debat sobre la durada de la legislatura, recordant que el compromís és per a 18 mesos i ha garantit que els consellers s’abocaran a la defensa de les seves competències per donar màxima resposta a la crisi. “Aprofitarem fins la darrera coma, i l’últim punt de totes les competències que tenim encara”, ha reblat.

Tarannà de diàleg

Abans de desplegar l’explicació sobre l’estructura del nou Govern, el president ha garantit que presidirà la seva gestió “un tarannà de diàleg permanent amb tots els grups parlamentaris sense excepció”, més enllà de l’acord d’estabilitat que JxSí ha tancat amb la CUP. “En cap cas ens conformem a tants acords com sigui possible amb els grups de la Cambra”, ha assegurat.

Puigdemont, que ha demanat els seus consellers que compareguin al Parlament per exposar els eixos dels respectius departaments, ha insistit en assenyalar la nova llei electoral com una de les prioritats del nou Govern, així com una llei del canvi climàtic o impulsar les Rodalies.

(Foto: Sergi Alcàzar)