El líder de JxCat, Carles Puigdemont, i l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, es van reunir dimarts a Ginebra per abordar la "greu vulneració de drets civils i polítics" a l'estat espanyol. En la trobada, que totes dues parts han descrit com a "cordial" i "de treball", els dos polítics catalans també van compartir "anàlisis i propostes per conjugar esforços en la internacionalització del cas català".

Tot i que inicialment fonts de la CUP han assegurat que la trobada s'havia produït dilluns, després han rectificat i han confirmat que va ser ahir dimarts. La reunió entre Puigdemont i Gabriel es va celebrar doncs el tercer dia del viatge del líder de JxCat a Suïssa, i aquell mateix dia van coincidir a la seu de les Nacions Unides en una conferència sobre la situació a Catalunya.

Puigdemont va assegurar diumenge que plantejaria a Gabriel de "quina manera" pot "ajudar" al Consell de la República que està impulsant a Brussel·les. En una entrevista des de Ginebra amb l'ACN i cinc agències internacionals més, el líder de JxCat també va dir que té "plena confiança" en els negociadors del seu grup parlamentari, després que es publiqués que JxCat va oferir a la CUP una moció a meitat de legislatura a canvi del seu suport per la investidura.