Carme Forcadell i Carles Puigdemont, avui al Palau de la Generalitat / Sergi Alcázar

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'han trobat al Palau de la Generalitat en una reunió, protocol·lària, segons fonts de la Cambra, però amb la qual el cap de l'Executiu enceta formalment una ronda de trobades amb responsables polítics i agents socials.

De moment, Puigdemont ja ha convocat reunions amb part dels presidents dels grups del Parlament. Demà li tocarà a la, ja formalment declarada, cap de l’oposició, Inés Arrimadas. Dijous, el socialista Miquel Iceta i dilluns, el president de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell.

Per al dia 5, hi ha prevista la reunió amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Precisament, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts, s’ha preguntat a la consellera Neus Munté, sobre si la proposta de Colau per crear un nou partit pot afectar l’estabilitat acordada amb la CUP. “Ni tan sols gosaríem dir quines són les forces cridades a aquesta formació”, ha ironitzat Munté que ha insistit en el “respecte total i absolut per la proposta”.

Agents econòmics

La setmana vinent han estat convocats els responsables de Pimec, Cecot i Foment. La voluntat del president, en aquest sentit, és transmetre un missatge de tranquil·litat. Puigdemont insistirà, com ha fet en totes les seves intervencions davant del Parlament, en el compromís del seu Govern de fer les coses “ben fetes”, així com en l’optimisme sobre la situació de l’economia. Tot seguit, serà el torn dels sindicats.