El president Carles Puigdemont ha tingut paraules avui per la comunitat armènia assentada a Catalunya i arreu del món. En un missatge publicat en anglès en el seu compte de Twitter, Puigdemont ha volgut felicitat aquesta comunitat que avui celebra els 29 anys de la seva independència.

"Desitjo que tota la comunitat armènia de Catalunya i tots els armenis del món avui tinguin un feliç Dia de la Independència"; ha piulat el president, que es troba exiliat a Brussel·les

També el president de la Generalitat, Quim Torra, ha felicitat el poble armeni aquest dilluns al vespre. "Moltes felicitats al poble armeni en la seva diada nacional i la celebració de la seva independència, i en especial a tots els armenis que viuen a Catalunya", ha escrit el president en el seu compte de Twitter.

Independència anhelada 

Armènia formava part de l'Imperi Otomà, però amb el fi de la Primera Guerra Mundial i la desfeta de l'Imperi Otomà és va crear el 1920 la República Democràtica d'Armènia. Ara bé, aquesta va tenir només dos anys de vida i amb diverses tensions amb els seus veïns, com la guerra que va mantenir amb Turquia. Finalment, el 1922 el país va ser annexionat per l'URSS. 

El 1991, amb l'arribada de la tardor, Armènia va declarar la seva independència de Moscú el 21 de setembre i el 16 d'octubre Levon Ter-Petrosyan va ser declarat el primer president de la recent instaurada república. 

"Fa 29 anys Armènia va restablir valentament la seva independència", ha recordat Puigdemont en un tuit que ha acabat amb unes paraules en català: "Feliç Dia de la Independència Armènia!"