El president a l'exili, Carles Puigdemont ha demanat una explicació al govern espanyol i a la delegada del govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, pel Guàrdia Civil identificat dijous com a membre d'un escamot que es dedicava a arrencar llaços grocs. En una piulada a twitter el president reclama un aclariment "urgent" perquè l'"a por ellos (...) se'ls està escapant de les mans i amenaça d'agreujar l'onada de violència desfermada". 

La piulada de Puigdemont ha tingut ressò a la xarxa on, des de Junts per Catalunya Badalona, es pregunten que mentre la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, es preocupa per una pancarta "emparada per la llibertat d'expressió (...) s'identifiquen guàrdia civils en escamots i agents del cos nacional de policia agredeixen el fotoperiodista Jordi borràs

El fotoperiodista Jordi Borràs, agredit el mes de juliol per un policia nacional, també ha utilitzat les xarxes no per demanar explicacions, sinó per demanar, clarament la dimissió de la Teresa Cunillera. Els arguments, els mateixos que en el tuit anterior.

Puigdemont, recull la piulada de Borràs i a la llista, afegeix que a la llista d'agressions cal sumar-hi "els que col·loquen dispositius il·legals sota els cotxes de la gent i tindrem la foto completa". Segons el president a l'exili "es creuen impunes però els arribarà el moment de respondre davant la justícia. L'europe, naturalment", afirma Puigdemont.