El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha exigit la dimissió del ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, arran de les converses filtrades per fabricar escàndols contra CDC i ERC. Així mateix també demana que Fernández Díaz, com a cap de llista del PP a Catalunya, renunciï a la seva candidatura per a les eleccions generals. Puigdemont ha confessat sentir “pena, tristesa i molta ràbia” davant de les gravacions.

Tot i reconèixer que la filtració obeeix a una conspiració, Puigdemont ha afirmat, en declaracions a RAC1, que ja tenien la sospita “que hi ha hagut un plantejament de guerra bruta, de claveguera de l’Estat, de construcció d’un GAL mediàtic”.

Respecte al cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, el president de la Generalitat l’emplaça que comparegui al Parlament de Catalunya perquè “urgeixen explicacions i responsabilitats”. I davant dels darrers àudios que vinculen també el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, també ha requerit que ofereixi aclariments si és cert que sap alguna cosa, però dubta que tingui la “decència democràtica" de fer-ho.

En aquest sentit, Puigdemont creu que la gent de Convergència té dret “a fer-se preguntes” quan la policia entra a la seva seu, ja que assegura que “s’han endut caixes buides d’ajuntaments”.

Quant a la repercussió que es pugui derivar a les eleccions generals de diumenge, Puigdemont ha assegurat que no té tan clar que “atacar Catalunya amb mitjans legals o il·legals sigui penalitzat a Espanya”.