El president, Carles Puigdemont, es reunirà demà al palau de la Generalitat amb el cap de l’executiu valencià, el socialista Ximo Puig, i divendres viatjarà a Mallorca per trobar-se amb la presidenta de les Illes, la també socialista Francina Armengol.

La reunió amb Ximo Puig se centrarà a parlar sobre infraestructures, en particular el corredor ferroviari Mediterrani, així com sobre finançament autonòmic i el debat al voltant del dèficit.

Una agenda similar serà la de la reunió amb Armengol, amb qui es reunirà al Consolat de Mar. En acabar la trobada, els dos presidents es dirigiran al Santuari de Cura, al puig de Randa, per signar el reingrés de les Illes a l’Institut Ramon Llull, del qual es va desmarcar el govern de les Illes amb l’arribada del PP a l’executiu.

Ximo Puig i Francina Armengol van ser dos dels primers presidents als quals va telefonar Puigdemont per articular un front comú contra les exigència del ministre Cristóbal Montoro en relació al dèficit. Va ser a començaments d’abril, quan el ministre va reclamar noves retallades als territoris que havien incomplert amb els objectius de dèficit.