El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inicia avui un viatge de 5 dies als Estats Units per explicar el procés sobiranista. La ruta comença a Boston i passarà per Washington i Nova York. El president va arribar ahir a la tarda acompanyat del conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, i del delegat de Govern a EUA, Andrew Scott Davis.

El viatge comença avui amb una visita al Cambridge Innovation Center (CIC), on participarà en una taula rodona amb emprenedors sobre recerca, innovació i emprenedoria. A la tarda pronunciarà una conferència titulada Catalonia, Today and Tomorrow (Catalunya, avui i demà) a la Universitat de Harvard. L’agenda també inclou una trobada amb catalans de Boston, activitat que es repetirà a les tres ciutats visitades.

Dimarts viatjarà a Washington on visitarà el Center for Folklife and Cultural Heritage. El Departament de Cultura té previst signar un acord amb el centre perquè la cultura catalana sigui present a l’edició del Festival d’enguany. Encara a Washington es reunirà amb representants de les universitats de la ciutat i membres de centres de pensament per analitzar el futur polític de Catalunya.

La última parada serà a Nova York, on Puigdemont té previst visitar el Jewish Museum i explorar futures col·laboracions amb el seu director. Més tard assistirà a una recepció organitzada pel FC Barcelona a les oficines de l’entitat blaugrana de la ciutat. Abans de tornar cap a casa el president visitarà la planta d’Europastry, una empresa catalana líder en el sector de masses congelades.