"Quan el govern espanyol i els seus representants diuen que estan disposats a tot, quan conjuguen 'a tot', vol dir a tot". Això és el que ha assegurat el president Carles Puigdemont, en una entrevista pel programa Preguntes Freqüents amb el periodista Ricard Ustrell des de Bèlgica. Ha volgut afegir que tot i les constants amenaces de l'executiu espanyol, ell en canvi no està disposat a tot.

"Mai he sentit dir al govern espanyol que està disposat a renunciar a la violència. En canvi jo ho he dit clarament. Això vol dir que jo estic compromès a tirar endavant aquest projecte de forma pacífica", ha exposat el president. I ha subratllat que ni el PP, ni el partit socialista ni ningú de l'Estat espanyol "ha dit mai que renunciï a la violència per defensar la unitat d'Espanya". "L'Estat espanyol està disposat a renunciar a la violència? Jo sí", ha afegit.

A més a més, Puigdemont ha insistit a deixar clar que tot i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola ell se sent president "perquè això no només és un sentiment, és un dret que he de defensar i em sento amb l'obligació de fer-ho".

Pel que fa a la campanya de les eleccions convocades pel 21 de desembre, el periodista li ha recordat que haurà de fer la campanya des de Brussel·les, a la qual cosa el president ha dit que preferiria acudir a Barcelona per poder participar als debats electorals. Però el podrien detenir. 

En la mateixa línia, a la conversa ha aparegut la proposta del president del PP Català, Xavier García Albiol, de desplaçar-se fins a la capital belga per celebrar un cara a cara amb Puigdemont. Però la resposta d'aquest últim ha estat contundent, no acceptar la repressió: "Jo li demano a Albiol que es comprometi amb la democràcia i que em permeti debatre amb ell a Barcelona".

 

Finalment, ha remarcat que "és anormal que jo sigui aquí, és anormal que hi hagi líders polítics que no em permetin tenir els mateixos drets que ells per fer campanya".