El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va expressar a la nit el seu desig de tornar del Palau de La Moncloa, on s'entrevistarà dimecres vinent amb el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, amb la "consulta" sota el braç. "Espero no tornar de buit", va admetre

En una entrevista al programa 'El Objetivo' de La Sexta, el president de Catalunya va manifestar la seva intenció d'arribar a un acord en la seva primera trobada amb Rajoy a Madrid. "Som el govern del diàleg, de la negociació i l'acord", va defensar Puigdemont, confirmant que posarà la independència sobre la taula durant la seva visita a Moncloa.

"Seria bastant absurd que jo, que he estat president amb un programa que aposta clarament pel procés d'independència, no vagi a la Moncloa a plantejar-lo", va recalcar Puigdemont. "Espero que Rajoy entengui que només hi ha una forma per resoldre la situació política entre Catalunya i Espanya és un acord, fer el que vulgui la gent, i que el que vulgui la gent ha de ser implementat amb un acord i amb negociació", va afegir.

Puigdemont va defensar que el seu govern no té "voluntat de ruptura, sinó de construir un futur nou" amb "una estructura política difent" i "una relació més bilateral", en les seves paraules. "No pretenem no entendre'ns d'Espanya ni, girar l'esquena a Espanya. No és un projecte antiespanyol", va assegurar Puigdemnot.

"He demanat a Sánchez que sigui valent"

El president també va agrair el "to correcte" de dirigents socialistes com el seu secretari general, Pedro Sánchez. "Em va agradar perquè em va escoltar molt", ha dit sobre la seva última trobada amb el líder del PSOE, al qual li va reclamar que fos "valent".

"Sap que han de passar coses, que si continuem així, això no té solució", va afegir Puigdemont, que no ha descartat la possibilitat que els diputats del seu partit, puguin afavorir una hipotètica investidura de Sánchez, que ja rebutja la possibilitat de Rajoy es mantingui com a president del Govern. "El Rajoy que hem conegut és en el centre dels problemes que no hem pogut resoldre", segons Puigdemont.

D'aquesta manera, Puigdemont no va tancar la porta a donar suport a Sánchez si torna a intentar la seva investidura com a president del Govern. "Sempre hem ajudat la governabilitat d'Espanya, i l'abstenció és una possibilitat", va confessar, encara que recorda que seria a canvi d'una consulta a Catalunya.