El cap de llista de JxCat a les europees, el president en l'exili Carles Puigdemont, ha acusat l'Estat de comportar-se de manera"autoritària" per prohibir a candidats a les eleccions que puguin participar al debat d'aquest dimarts en TV3.

Així s'ha manifestat en un míting en el Teatre Principal de Valls després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi prohibit participar al debat al número dos de la llista de JxCat, el conseller Toni Comín, i al cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras.

"Si jo i Junqueras no ho podem fer és perquè hi ha un Estat autoritari que no permet que els caps de llista de JxCat i ERC puguem debatre. Això és una vergonya! I davant d'això, hem de denunciar-ho cada hora que passi", ha exclamat.

Segons Puigdemont, en el moment d'aquest mateix discurs hauria d'estar preparant el debat per confrontar idees amb la resta de candidats, com "es fa en països civilitzats i democràtics". Segons el seu parer, no és acceptable que, en un debat europeu, persones que encapçalen projectes polítics diferents "no tinguin el dret i la llibertat" de participar quan existeixen mitjans tecnològics que ho permetrien.

"És una denúncia que hem de fer fins al 26 de maig. També hauríem de ser al Parlament, i tampoc no ens han deixat", ha lamentat adreçant-se al líder del PSC, Miquel Iceta, a falta de dos dies per a la votació que ha de decidir la seva possible designació com a senador.