El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha esclatat contra les recents declaracions de la ministra de Defensa espanyola, Magarita Robles. Puigdemont ha titllat d'"ultra" la ministra socialista per la seva defensa aferrissada a la monarquia. Robles sense embuts ha afirmat que el Rei dona "seguretat, solidesa i projecció europea a Espanya". També ha justificat la corrupció del rei emèrit Joan Carles assegurant que "ningú és responsable del que fa la seva família".

El president Puigdemont ha ironitzat sobre el rebombori que han creat les paraules de la ministra. Puigdemont ha assegurat que li fa molta gràcia alguns dels que s'escandalitzen perquè després "pactaran amb un govern que tornarà a nomenar Robles". El president a l'exili d'aquesta forma ha tirat un dard contra el pactisme amb un govern espanyol que té "ministres ultres".

"Fa molta gràcia alguns dels que s'escandalitzen per les declaracions de la ministra ultra Margarita Robles parlant amb orgull del rei i dels militars. Perquè quan vinguin les eleccions demanaran el vot per aturar la dreta, i pactaran amb un govern que tornarà a nomenar Robles", ha publicat Puigdemont a les seves xarxes socials.

Carles Puigdemont TUIT

El PSOE amb la monarquia

La ministra de Defensa del Partit Socialista Obrer Espanyol ha tancat files amb la monarquia. Margarita Robles ha afirmat que se sent "molt tranquil·la" amb l'actual rei Felip VI i ha assegurat que "ningú és responsable del que fa la seva família", així justificant la corrupció del rei emèrit Joan Carles en un afer familiar.

De fet, no ha titubejat en cap moment per defensar la monarquia. Robles ha argumentat que Felip VI i la institució de la monarquia "donen seguretat, solidesa i projecció europea a Espanya". I ha sentenciat rotunda: "Jo em sento molt tranquil·la amb el nostre Rei". També ha negat que la corrupció del rei emèrit taqui la imatge del regnat del seu fill, Felip VI: "Rotundament, no".

Robles fa de menys l'independentisme

La ministra de Defensa ha assegurat sense embuts que l'independentisme "mai ha estat una amenaça" per l'estabilitat d'Espanya i per la Constitució. Així ho ha afirmat, sense fre, i ha subratllat que l'autodeterminació "no és possible ni en la Constitució, ni en l'àmbit de la Unió Europea".

Robles ha negat que l'independentisme ni ara ni mai hagi estat una amenaça contra l'estabilitat de l'Estat Espanyol. La ministra de Defensa, que sota el seu comandament té l'exèrcit espanyol i la Guàrdia Civil, ha recalcat que l'independentisme català no li resulta un mal de cap a Espanya perquè "no representen a la majoria de Catalunya" i que a més, els independentistes, "saben perfectament que la Constitució no recull el dret a l'autodeterminació". Així ho ha explicat en una entrevista pel rotatiu espanyol LaRazón.

 

Imatge principal: Carles Puigdemont - EFE