Racisme, masclisme, classisme... Les polèmiques paraules de la delegada del govern espanyol a Ceuta, Salvadora Mateos, són una combinació d'odi ben completa. En declaracions davant dels mitjans de comunicació, ha lamentat el tancament de la frontera de Ceuta per un motiu... problemàtic: "Las amas de casa estamos deseando que venga la muchacha". Aquest missatge ha molestat a molta gent de la primera línia política. Per exemple, Carles Puigdemont ha esclatat contra les paraules de Mateo: "Això és Espanya, també l'Espanya socialista de Pedro Sánchez. Repugnant". La resposta que el president ha oferit a les xarxes socials ha estat contundent.

En un missatge a Twitter, l'eurodiputat de Junts ha lamentat que "no passarà res". "Els seus socis de govern i al Congrés els permeten tota mena d'excessos, no fos cas que vingués algú de Vox que digues las amas de casa estamos deseando que venga la muchacha", ha afegit Puigdemont. És a dir, pràcticament ha equiparat l'actitud de la delegada del govern espanyol a Ceuta amb el discurs habitual de partit d'extrema dreta. I és que les declaracions de Mateos estan impregnades de la més profunda xenofòbia, misogínia i aporofòbia. De fet, integrants de la formació Ceuta Ya! han qualificat la delegada del govern espanyol de "rància, classista, racista i masclista".

TUIT Carles Puigdemont

L'eurodiputat de Junts Carles Puigdemont carrega en una piulada contra les polèmiques declaracions de la delegada del govern espanyol a Ceuta, Salvadora Mateos / @KRLS

Puigdemont ha estat molt actiu a les xarxes socials durant la jornada d'aquest dimarts. Per una banda, contra Vox i els seus suposats vincles amb els oligarques russos. Per una altra, contra el líder del Partit Popular Europeu, l'alemany Manfred Weber. Així, tot plegat ha recordat que "Vox avui ha actuat com a acusació contra nosaltres davant de la Cort Europea de Justícia". "Connexió russa contra l'independentisme, més aviat. Per això Manfred Weber no té interès a parlar-ne, perquè la ultradreta són els seus socis a Espanya", ha afegit.

La cosa no ha acabat aquí, ja que després ha tornat a la càrrega: "El feixisme espanyol recolzat per Manfred Weber, en contra de mesures contra l'escletxa salarial que perjudica les dones. El masclisme de la dreta espanyola, molt influent dins de les institucions de la UE, és una forma d'eurofòbia". Així ha reaccionat a una altra notícia d'actualitat europea sobre el fet que el Parlament Europeu ha demanat mesures vinculants contra la bretxa salarial de gènere amb el vot en contra de Vox i el PP.