El president Carles Puigdemont ha fet arribar el document de 46 punts que ahir va lliurar al president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, als líders dels partits polítics espanyols i catalans, segons ha sabut El Nacional.

Puigdemont va enviar ahir mateix el document al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al president de Ciutadans, Albert Rivera, i al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias.

Així mateix el va enviar als líders dels partits polítics catalans, amb els quals té intenció d’intercanviar impressions al respecte, tot i que no obrirà una roda formal de consultes, i també l'ha fet arribar als consellers del Govern.

En el text, el president reclama que l'Estat doni resposta a l'exigència democràtica sorgida del 27S, com a mínim, amb la convocatòria d'un referèndum. Així mateix planteja qüestions concretes, en relació a les iniciatives del Govern contra la pobresa energètica o l'acollida de refugiats.

Abans de la reunió, Puigdemont havia acordat amb el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, proposar-li a Rajoy la convocatòria d’una trobada del número dos de l'Executiu amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. De moment, la cita encara no s’ha concretat.