El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha convocat la direcció del PDeCAT a Berlín. Marta Pascal, Neus Munté i Mercè Conesa es traslladaran aquest vespre fins a la capital alemanya per reunir-se demà amb el president català. 

Després que el TC hagi aturat la investidura de Carles Puigdemont amb la suspensió de la llei de Presidència, tot fa preveure que s'activi el que es coneix com el pla D amb nou candidat a la presidència de la Generalitat.

En la reunió, Puigdemont hauria de comunicar a la delegació del PDeCAT el nom del quart candidat a la investidura, després dels intents fallits de Jordi Sànchez, Jordi Turull i el mateix Puigdemont. Tant Junts per Catalunya com ERC rebutgen la convocatòria de noves eleccions, així com el PDeCAT, que també s'ha expressat en aquests termes.

La designació d'un nou presidenciable permet la formació d'un nou govern i previsiblement la finalització de la vigència de l'article 155, present des del passat 27 d'octubre. Un cop s'hagi definit el candidat, el president del Parlament, Roger Torrent, iniciarà la ronda de contactes amb els grups parlamentaris per determinar quina nova majoria dóna suport a l'elegit per Puigdemont. El més probable és que el primer ple d'investidura serà el proper dilluns 14 de maig.

El nom del nou president encara no ha sortit a la llum però hi ha diversos noms sobre la taula, entre els quals hi ha la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, l'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Toni Morral, el diputat Quim Torra, entre d'altres.

Avui sí que ha sonat per primera vegada els noms del nou executiu. Aquest matí, el portaveu d'ERC en el Congrés, Joan Tardà, ha assegurat que les diputades republicanes a Madrid Ester Capella i Teresa Jordà seran conselleres del nou Govern, sense revelar sota quines funcions.