El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha rebut una invitació per visitar dimarts el Parlament de Bèlgica, i celebrarà una reunió informal amb la comissió d'Exteriors de la cambra, segons informa el diari Le Vif. És previsible que Puigdemont hi expliqui la situació dels presos polítics, i especialment la vaga de fam que han iniciat Jordi Sànchez i Jordi Turull. La vaga de fam ha causat gran impacte a Bèlgica, fins al punt que el ministre de Defensa, Sander Loones, s'hi ha solidaritzat.

"Puigdemont participarà en un esmorzar en el restaurant del Parlament belga, que recorrerà amb una visita guiada. El programa també inclou una "audiència informal" d'una delegació catalana a la comissió d'Exteriors de la cambra. Aquest punt no figura en l'ordre del dia oficial de la reunió de la comissió dimarts", assenyala el diari.

Puigdemont també després el Parlament de Flandes, i després està previst un contacte amb la premsa.

le vif

El reconeixement de les institucions belgues i flamenques al govern a l'exili han provocat els darrers mesos fortes polèmiques amb el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, fins al punt que Flandes va retirar el seu delegat a Espanya. A causa de les pressions espanyoles, el Parlament belga no va acceptar fa nou mesos la proposta del partit flamenc N-VA perquè Puigdemont parlés davant el legislatiu belga. Ara, els partits belgues han acceptat aquesta solució.